Loading...
Harissa 500 g od Salvia Paradise

Harissa 500 g od Salvia Paradise

ID: SPS2077m500

Skladom 10+ kusov

8.6 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Dobierka (+2 € príplatok)
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Harissa je ostrá zmes korenia s pôvodom v Tunise, obľúbená predovšetkým v Alžíri a Maroku. Základ zmesi tvoria čili papričky, cesnak, rímsku rascu a koriander. Zloženie: chilli mleté ​​a drvené, paprika mletá a drvená, cesnak, soľ (max. 8 %), paradajkový prášok, ko...

Harissa je ostrá zmes korenia s pôvodom v Tunise, obľúbená predovšetkým v Alžíri a Maroku. Základ zmesi tvorí chilli papričky, cesnak, rímska rasca a koriander. prášok, koriander, rasca rímska

Použitie: Harissa sa používa na prípravu ostrých omáčok podávaných k pečenému mäsu a zelenine. Pri tradičnej príprave stačí zmiešať s olivovým olejom do chuťovo veľmi pestrej pasty. Harissa je vhodná aj na dodanie ostrej chuti omáčkam, pečenému mäsu a zelenine alebo na prípravu mäsa na grilovanie.

Netradičný jogurtový dip s Harissou – potrebujeme:

  • 2 polievkové lyžice zmesi korenia Harissa;
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja;
  • 1 téglik bieleho gréckeho jogurtu;
  • citrónová šťava podľa chuti;
  • li>
  • soľ podľa chuti.

Postup: Harissu zmiešame s olivovým olejom na pastu, ktorú následne zmiešame s kyslou smotanou. Pastu odporúčame pridávať po častiach tak, aby vám pálivosť výsledného dipu vyhovovala. Nakoniec dochutíme šťavou z citróna a solí.

Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

Koreniaci prípravok

**

8.6