Loading...
Smilax lekársky koreň 250 g od Salvia Paradise

Smilax lekársky koreň 250 g od Salvia Paradise

ID: SPS1518m250

Skladom 10+ kusov

22.3 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Dobierka (+2 € príplatok)
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Smilax lekársky čiže Sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je trváca ovíjavá rastlina pochádzajúca zo strednej Ameriky a západnej Indie. Využíva sa a je známa v rôznych ľudových medicínach. V tradičnej čínskej medicíne sa Sarsaparilla mieša s množstvom jin ...

Smilax lekársky čiže Sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je trváca ovíjavá rastlina pochádzajúca zo strednej Ameriky a západnej Indie. Využíva sa a je známa v rôznych ľudových medicínach. V tradičnej čínskej medicíne sa Sarsaparilla mieša s množstvom iných rastlín, zatiaľ čo v tradičnej Ajurvédske sa využíva čerstvá šťava z listov k oplachom kože.
Do Európy sa dostala v 15. storočí a fytoterapeutickej využiteľnou časťou sa stal koreň , ktorý obsahuje vysoké množstvo saponínov . Koreň smilaxu lekárskeho bol pre vysoký obsah saponinových látok hojne využívaný aj ako prísada do piva, čo spôsobovalo jeho bohatú penivosť.

Vzhľadom k svojej zaujímavé chuti a lákavému arómu je koreň smilaxu lekárskeho vhodný ako prísada do iných čajových zmesí, kde ľahko prekryje napr. horkú chuť.

Smilax lekársky prispieva k udržaniu normálnych funkcií tráviaceho systému.

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári .

Tradičné použitie:
Jednu polievkovú lyžicu sušeného koreňa prelejeme 750 ml studenej vody a privedieme k varu. Na miernom ohni povaríme 3-5 min. a necháme odstáť. Potom scedíme a uvarený odvar rozdelíme do troch dávok, ktoré užijeme počas dňa. Po troch týždňoch užívania sa odporúča jeden týždeň pauza.

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu

**

22.3