Loading...
Orech čierny oplodie mleté ​​100g od Salvia Paradise

Orech čierny oplodie mleté ​​100g od Salvia Paradise

ID: SPS1576

Skladom 10+ kusov

7.2 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Dobierka (+2 € príplatok)
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Orech čierny (lat. Juglans nigra) je statný strom dorastajúci do výšky až 40 m a šírky až 25 m. Domovinou mu je severná Amerika - východná časť USA, odkiaľ bol v 17. storočí dovezený do Európy. V Českej republike bol prvýkrát zaznamenaný v roku 1835 a v súčasnosti ...


 

Orech čierny (lat. Juglans nigra) je statný strom dorastajúci do výšky až 40 m a šírky až 25 m. Domovinou mu je severná Amerika - východná časť USA, odkiaľ bol v 17. storočí dovezený do Európy. V Českej republike bol prvýkrát zaznamenaný v roku 1835 a v súčasnosti je súčasťou zámockých záhrad a parkov . Orech čierny má hnedosivá, až čiernošedé ryhovanou kôru, listy dlho zašpicatené a pílkovité. Jedná sa o jednodomá strom s guľovitými plodmi, ktoré obsahujú jedlá jadra.

Orech čierny kvitne v máji a v júni. Zbernú časťou je najmä oplodie orecha, ktoré sa užíva vnútorne formou odvaru alebo náleve.

Vonkajšie použitie: Pre silné dezinfekčné účinky sa odvar užíva aj zvonka k oplachom a obkladom na postihnuté miesta pokožky.

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č.1924 / 2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch na internete či v literatúre.

Tradičné použitie:
Jednu čajovú lyžičku mletého oplodie rozmiešame vo vode a užívame 3 × denne . Nie je určené na dlhodobé užívanie. Po 6 týždňoch užívania sa odporúča urobiť 1 týždeň pauzu a túto kúru neopakovať viac ako 2 × ročne.

TIP na prípravu: Do pohára s práškom pridáme iba 2 × viac vody než prášku a rozmiešame na pastu, ktorú rozriedime tekutinou - nevznikajú hrudky.

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu

**

7.2