Čaga - chaga - rezavec šikmý 150 g od Salvia Paradise
Skladom 10+ kusov
Skladom 10+ kusov
Skladom 10+ kusov Skladom 10+ kusovPodobné produkty v našej ponuke
Čaga - chaga - rezavec šikmý 150 g od Salvia Paradise
Čaga - chaga - rezavec šikmý 1000 g od Salvia Paradise
Čaga je veľmi rozšírená huba parazitujúce na kmeňoch briez. V posledných rokoch sa dostáva do centre záujmu vedcov a klinických pracovísk. Aj cez to, že č strong> AGU užívali na čínskom dvore už pred 2 000 rokmi, strong> moderne sa skúma iba niekoľko rokov. P> Rezavec šikmý je huba nepravidelného tvaru tela s výrazným typicky čiernym sfarbením. To spôsobuje vysoká obsahová koncentrácia pigmentu melanínu. Pôvodný domovinou čagy je Ázie a oblasti ruskej tajgy. Tu je tiež hojne používanou a známu hubou už od 16. storočia. Vhodným obdobím na zber čagy je len jar a jeseň, a to pre najvyššiu koncentráciu obsahových látok. P> Na Sibíri bola táto huba často používaná miesto tu nedostatkového pravého čaju. Nálev z čagy je chuťovo podobný slabému čiernemu čaju. Je mierne trpký s vôňou pripomínajúcou meltu. P> p> Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto byliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári. Strong> p> Tradičné použitia: strong> Cagua možno pripraviť ako nálev, alebo naložiť a vytvoriť liehovú tinktúru. Čaj z čagy pripravíme z jednej lyžice (cca 5 g) huby, ktorú zalejeme 2,5 l studenej vody. Necháme cez noc ustáť v chladničke. Druhý deň dáme nálev variť zhruba na 5-10 minút. Odstavíme, necháme lúhovať ďalších 5 minút, následne zlejeme. Pijeme trikrát denne šálku (250 ml) pol hodiny pred jedlom. Zvyšný nálev môžeme uschovať do chladničky cca na 2-3 dni a postupne piť. P> Tinktúru pripravíme strong> z jedného dielu huby na päť dielov liehu (60-80%). Čagu necháme lúhovať v pohári v tme za občasného pretrepaní dva týždne. Potom zlejeme a špongiu povaríme opäť v piatich dieloch vody. Po odparení cca 20% vody zlejeme vodný výluh s liehovým. Užívame 1 čajovú lyžičku tinktúry 3 × denne pol hodiny pred jedlom. P> Krajina pôvodu: strong> Litva p> Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu p>
**