Loading...
Čaga - chaga - rezavec šikmý 50 g od Salvia Paradise

Čaga - chaga - rezavec šikmý 50 g od Salvia Paradise

ID: SPS1112m50

Skladom 10+ kusov

4.4 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Dobierka (+2 € príplatok)
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Čaga je veľmi rozšírená huba parazitujúce na kmeňoch briez. V posledných rokoch sa dostáva do centre záujmu vedcov a klinických pracovísk. Aj cez to, že čagu užívali na čínskom dvore už pred 2 000 rokmi, moderne sa skúma iba niekoľko rokov. Rezavec šikmý ...

Čaga je veľmi rozšírená huba parazitujúce na kmeňoch briez. V posledných rokoch sa dostáva do centre záujmu vedcov a klinických pracovísk. Aj cez to, že č AGU užívali na čínskom dvore už pred 2 000 rokmi, moderne sa skúma iba niekoľko rokov.

Rezavec šikmý je huba nepravidelného tvaru tela s výrazným typicky čiernym sfarbením. To spôsobuje vysoká obsahová koncentrácia pigmentu melanínu. Pôvodný domovinou čagy je Ázie a oblasti ruskej tajgy. Tu je tiež hojne používanou a známu hubou už od 16. storočia. Vhodným obdobím na zber čagy je len jar a jeseň, a to pre najvyššiu koncentráciu obsahových látok.

Na Sibíri bola táto huba často používaná miesto tu nedostatkového pravého čaju. Nálev z čagy je chuťovo podobný slabému čiernemu čaju. Je mierne trpký s vôňou pripomínajúcou meltu.

Ustanovenia nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto byliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím dohľadajte vo voľne dostupných zdrojoch alebo v herbári.

Tradičné použitia: Cagua možno pripraviť ako nálev, alebo naložiť a vytvoriť liehovú tinktúru. Čaj z čagy pripravíme z jednej lyžice (cca 5 g) huby, ktorú zalejeme 2,5 l studenej vody. Necháme cez noc ustáť v chladničke. Druhý deň dáme nálev variť zhruba na 5-10 minút. Odstavíme, necháme lúhovať ďalších 5 minút, následne zlejeme. Pijeme trikrát denne šálku (250 ml) pol hodiny pred jedlom. Zvyšný nálev môžeme uschovať do chladničky cca na 2-3 dni a postupne piť.

Tinktúru pripravíme z jedného dielu huby na päť dielov liehu (60-80%). Čagu necháme lúhovať v pohári v tme za občasného pretrepaní dva týždne. Potom zlejeme a špongiu povaríme opäť v piatich dieloch vody. Po odparení cca 20% vody zlejeme vodný výluh s liehovým. Užívame 1 čajovú lyžičku tinktúry 3 × denne pol hodiny pred jedlom.

Krajina pôvodu: Litva

Surovina na prípravu bylinkového čaju - nálevu

**

4.4