Loading...
Garam masala 500 g od Salvia Paradise

Garam masala 500 g od Salvia Paradise

ID: SPS1528m500

Skladom 10+ kusov

13.3 €

Dopravy
Kuriér, až do domu - Online platba
Expres ONE - Kurier na adresu  5.3 
SPS ParcelShop - Online platba
SPS ParcelShop  3.5 
Packeta - Online platba
Packeta (Zásielkovňa) 3.5 
Platby
Bankovým príkazom ZADARMO
Dobierka (+2 € príplatok)
Online platba (Kartou, Google Pay, Apple Pay) ZADARMO
Garam masala je zmes korenia, ktorá je obľúbená predovšetkým v Indii. Pochádza zo severovýchodu Indie - z Rádžasthánu. Je súčasťou mnohých tamojších pokrmov, ako je pilaf či birjuní. Je vhodná ako prísada do jogurtových pokrmov. Garam masala má príjemné, svieže aro ...

Garam masala je zmes korenia, ktorá je obľúbená predovšetkým v Indii . Pochádza zo severovýchodu Indie - z Rádžasthánu. Je súčasťou mnohých tamojších pokrmov, ako je pilaf či birjuní. Je vhodná ako prísada do jogurtových pokrmov. Garam masala má príjemné, svieža aróma . Chuť samotnej zmesi je rascou s nádychom kurkumy, ľahko pikantná, celkovo vyvážená. Neobsahuje soľ. ​​

Zloženie: Koriander, rasca rímska, kurkuma, chilli, fenikel, škorica, bobkový list, kardamóm, muškátový kvet, muškátový orech, klinčeky, senovka, korenie biele.

Použitie:
Garam masala sa výborne hodí do mäsité i vegetariánskej kuchyne. Jedná sa o univerzálnu koreniacu zmes. Odporúča sa na grilované a mäsá na ražni či minútky, ďalej do mas mletých aj k príprave pečeného kuraťa. Doladí chuť strukovín, predovšetkým fazule a šošovky, a dobre sa vyníma aj v ryžových pokrmoch.

Aloo Matar

Na dve porcie potrebujeme: < / strong>

  • ¼ šálky rastlinného oleja,
  • 2 ks stredne veľké cibule,
  • 1 lyžicu česnekovozázvorové pasty,
  • 1 bobkový list,
  • 4 ks veľké zemiaky,
  • 1 šálka hrášku,
  • ½ šálky paradajkového pretlaku,
  • 1 , 5 lyžičky garam masala,
  • 1,5 lyžičky papriky,
  • 1 lyžičku soli a cukru,
  • 2 lyžice nasekaného koriandru.

    Postup: na panvici wok rozohrejeme na miernom ohni olej a pridáme nakrájanú cibuľu, pastu a bobkový list. Varíme, kým cibuľa nezmäkne a potom zmiešame s hráškom a ošúpanými zemiakmi nakrájanými na malé kúsky. Priklopíme a varíme, kým zemiaky nezmäknú - cca 15 min. Potom vyberieme bobkový list, pridáme paradajkový pretlak, garam masala, papriku, soľ, cukor a varíme ďalších 10 min. Nakoniec primiešame koriander a povaríme 2 min. Môžeme podávať.

    Skladovanie: Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.

**

13.3